კიტრი - 1 ცალი
ტკბილი წიწაკა, წითელი - 2 ცალი
ხახვი - 1 თავი
ნიახურის ღერო - 1 ცალი
ოხრახუში, კამა, ქინძი - 2-2- ღერო
ნიორი - 2 კბილი
პურის ნაჭერი - 3
პომიდორი - 4
პომიდვრის წვენი - 1 ჭიქა
ზეითუნის ზეთი - 80 მლ
ძმარი - 1 ს.კ
მარილი და პილპილი
გასპაჩოს მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ბლენდერი, რომელშიც უნდა მოათავსოთ დაჭრილი ინგრედიენტები, მოასხათ ზეითუნის ზეთი, ძმარი, ცხარე სოუსი და გემოვნების მიხედვით შეაზავოთ პილპილი და მარილი. სასურველია თუ 2 საათი მაინც გააჩერებთ ცივ წვნიანს მაცივარში და შემდეგ მიირთმევთ. განსაკუთრებით უხდება ბაზილიკის, იგივე შაშკვლავის დაჭრილი ფურცლები.